13 DAGEN ECUADOR & GALAPAGOS RONDREIS

Written By sophie

On July 10, 2014
"

Read more

At Andean Journeys you’ll discover the best tours to South-America! Curious?

Dit fantastische avontuur is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van alle soorten reizigers die willen verkennen en ontdekken wat Ecuador te bieden heeft. Deze rondreis combineert de beste schatten van Ecuador, van de Galapagos-eilanden tot het majestueuze Andesgebergte. Je zult eerste hand ervaren hoe leven op deze planeet is geschapen door de Galapagos Eilanden op de best mogelijke manier te bezoeken; zowel over land als over zee. In de Andes krijg je een voorproefje van het lokale leven door de Inheemse culturen te leren kennen. Je gaat naar het hart van het mysterieuze Amazone-regenwoud om dieren in het wild te verkennen en te wandelen in de ongerepte oerwouden. Tussen avonturen door kunt u ontspannen in de prachtige koloniale stad Cuenca, winkelen op de beroemde Otavalo Inheemse markt of, als u niet genoeg avontuur heeft gehad, voor meer kiezen in het levendige stadje Baños. Dit is een voorbeeldreisroute die 100% kan worden aangepast en gepersonaliseerd naar uw behoeften en voorkeuren. Ontdek Ecuador met onze 13 dagen Rondreis Ecuador en Galapagos!

[cbtabs][cbtab title=”Reisplan“]

DAG 1: QUITO

We hebben niets gepland voor onze aankomstdag. Je wordt op het vliegveld opgehaald door een van onze reisleiders en op weg naar het hotel is er voldoende tijd om details te bespreken en eventuele vragen over het avontuur te beantwoorden. Afhankelijk van wanneer uw vlucht aankomt, kunt u uw tijd besteden aan het ontspannen of het verkennen van Quito.

Over Quito: Quito staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de hoofdstad van Ecuador. Het wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Zuid-Amerika en de op een na belangrijkste stad van het oude Inca-rijk. Vanwege de strategische ligging in het midden van de Andes, kun je fantastische dagtochten organiseren, zoals de Quito City-tour, inclusief een reis naar de Evenaar, Mindo Cloud Forest, Cotopaxi National Park, Quilotoa Kratermeer, Otavalo Inheemse markt, Papallacta hot springs, en meer.

Ecuatraveling heeft veel opties voor alle soorten reizigers tijdens hun verblijf in Quito en heeft buitenactiviteiten in elke ervaring opgenomen, zoals Cotopaxi-fietsen, Pululahua-krater-paardrijden, Mindo-canopy-kabelbanen en tubing, Papallacta-trekking, Hatu Yacu-rivierraften, etc.

Zie het menu met avonturen dat we te bieden hebben en neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in verdere verkenning in en rond Quito. Dit is een voorbeeld rondreis voor Ecuador en Galapagos. Items zijn per dag aan te passen aan uw wensen.

DAG 2: MINDO CLOUD FOREST

We beginnen onze Rondreis Ecuador en Galapagos op het vaste land van Ecuador. Hierbij beginnen wij bij Mindo Cloud Forest. Verken de diverse natuurlijke landschappen van Ecuador tijdens een privétour naar het Mindo Cloud Forest Reserve vanuit Quito. Bekijk prachtige watervallen en stromende rivieren te midden van het tropische regenwoud en zie unieke soorten vlinders, insecten en vogels. Tijdens uw wandeling, aangepast aan uw comfortniveau, zal uw deskundige gids u informeren over de flora en fauna – van de bemoste bosbodem tot het bladerdak. Deze reis is ideaal voor outdoorliefhebbers en vogelliefhebbers!

DAG 3: OTAVALO INHEEMSE MARKT

We beginnen onze dag op weg naar de noordelijke Ecuadoraanse Andes. Onderweg stoppen we bij de uitkijkpost bij de ingang van de provincie Imbabura, waar we een adembenemend uitzicht krijgen op de Imbabura-vulkaan en het sprankelende San Pablo-meer. Na een rit van 15 minuten komen we aan in Otavalo, waar we de gelegenheid zullen hebben om de lokale mensen uit de omliggende Andes-dorpen te ervaren en er tijd door te brengen. Je zult ze hun traditionele jurken zien dragen en ze in hun moedertaal horen spreken. We bezoeken de Otavalo-markt, die wordt beschouwd als een van de grootste inheemse markten in Zuid-Amerika. Hier kunt u onderhandelen over lokale ambachten die authentiek zijn voor het gebied. Populaire marktartikelen zijn onder meer truien, dekens, alpacaproducten, hangmatten en sieraden.

DAG 4: PAPALLACTA HOT SPRINGS 

We rijden tot 4000 meter door de westelijke reeks van de Andes op een weg tussen twee nationale reservaten (Antisana en Cayambe Coca), beide gelegen in het hooggelegen Paramo en bekend om zijn korte vegetatie en omdat het de thuisbasis is van een aantal ongelooflijke dieren zoals het hert, de poema, de Andescondor en de cara-cara. Nadat we hebben genoten van het geweldige uitzicht dat dit landschap biedt, komen we aan bij Papallacta Hot Springs, waar we zullen ontspannen en genieten van de vulkanische poelen, die worden omgeven door bergen met kleurrijke bloemen en vogels.

DAG 5: ITAMANDI AMAZON ECO LODGE

Vroeg in de ochtend dalen we een bochtige weg af richting het Amazonebekken, waar je zult zien hoe het landschap en de vegetatie drastisch veranderen terwijl we afdalen van een hoogte van 3000 meter naar 500 meter. Onze eerste stop is bij Guango Lodge, waar we verschillende soorten kolibries in hun natuurlijke habitat zullen observeren. Deze kleine en kleurrijke wezens staan bekend om hun ongelooflijke vermogen om snel met hun vleugels te klappen en om hun felle kleuren. Na een uur rijden, stoppen we bij de Macaw Look-Out vanwaar we het tropische regenwoud “The Amazon” zullen waarderen, naar de krijgersvrouwen die tegen de Spaanse conquistadores vochten tijdens hun expeditie naar deze onbekende plek.

Zodra we aankomen bij de Itamandi Eco Lodge, hebben we de gelegenheid om de majestueuze Amazone-jungle te verkennen, door enkele nachtwandelingen te plannen, kleilikken van papegaaien te bezoeken en meer te leren in de opvangcentra voor dieren in de Amazone.

DAG 6: ITAMANDI AMAZON ECO LODGE

‘s Ochtends nemen we een gemotoriseerde kano over de grootste rivier van Ecuador, Napo River, om het gevoel te ervaren te navigeren op een van de belangrijkste zijrivieren van de Amazone-rivier op weg naar het “Amazonico“ Rescue Animal Center ”. Hier hebben we de gelegenheid om veel verschillende soorten apen, capibara’s, kaaimannen, toekans, papegaaien en andere dieren te zien die in dit gebied leven. Na ongeveer een uur stappen we weer op de boot om naar het dorp Ahuano te gaan met het doel de vaardigheden te waarderen van de inheemse vrouwen die handgemaakt aardewerk (keramiek) vervaardigen. Dit is het belangrijkste handwerk en de bron van inkomsten voor dit gebied. We zullen genieten van onze lunch aan de rivier vlak voordat we stroomopwaarts gaan kanoën voor een spannend uurtje ongerept bos op onze weg terug naar Itamandi Eco Lodge. Hier zullen we de middag doorbrengen met ontspannen in de Amazone en genieten van de faciliteiten van deze ongerepte lodge.

Na het diner is er een optionele nachtwandeling in de jungle.

DAG 7: TERUG NAAR QUITO

Vandaag brengen we je met privévervoer terug naar Quito. Afhankelijk van de tijd dat we aankomen, heeft u tijd om te ontspannen of Quito te verkennen.

DAG 8: QUITO – BALTRA – SANTA CRUZ  –  TORTUGA BAY KAYAKING

In de ochtend nemen we onze twee uur durende vlucht naar de luchthaven van Baltra, na de korte boottocht naar het eiland Santa Cruz, rijden we in 45 minuten naar het dorp Puerto Ayora. Nadat we bij het hotel hebben ingecheckt, beginnen we aan ons avontuurlijke wandeling naar Tortuga Bay. Deze prachtige plek geeft ons de mogelijkheid om tijdens het kajakken verschillende diersoorten te zien, zoals witpunthaaien, zeeleeuwen, zeeleguanen en kleurrijke vissen. In de late namiddag hebben we wat vrije tijd om te genieten van de zonsondergang op het strand.

DAG 9: GRIETAS ISABELA

Na een heel gezond ontbijt wandelen we naar Grietas. Op deze unieke plek krijgen we de kans om in een door het zeewater gevormde canyon het land in te snorkelen. In dit gebied hebben we ook de kans om blauwvoetgenten, rode krabben, fregatvogels en andere vogelsoorten te zien. Na de lunch nemen we een speedboot naar Isabela Island, hier zullen we de nacht doorbrengen in het hotel vlak voor het strand.

DAG 10: SIERRA NEGRA ACTIEVE VULKAAN WANDELING – SCHILDPADDEN CENTER

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, maken we een excursie naar de Sierra Negra-vulkaan. Deze vulkaan ligt 35 km van Port Villamil en heeft de op een na grootste vulkanische krater ter wereld, met een diameter van 9,5 km en een diepte van 90 meter. Om bij dit ongelooflijke zicht te komen, reizen we in een bus of vergelijkbaar voertuig gedurende 45 minuten naar het Galapagos National Park waar we ons bezoek zullen registreren, waarna we onze wandeling naar de Sierra Negra-vulkaan beginnen.

We gaan dan verder naar de Chico-vulkaan, waar je de warmte van de grond kunt voelen als bewijs van de activiteit van de vulkaan. Hier stoppen we voor een lunch voordat we terugkeren naar het hotel.

Na een korte rustpauze varen we naar TINTORERAS ISLET. Dit kleine eiland dankt zijn naam aan een grote spleet met zeer helder, kalm water waarin witpunthaaien (bekend als “Tintoreras”) dagelijks op de bodem komen uitrusten. We kunnen ook pinguïns, zeeleeuwen en zeeleguanen observeren terwijl we genieten van de stranden van Isabela. Snorkelen met haaien en andere kleurrijke tropische vissen is een andere mogelijkheid.

DAG 11: LAVA TUNNEL SNORKELEN MUUR VAN TRANEN

De tunnels bevinden zich op 45 minuten varen van Puerto Villamil en zijn een van de meest indrukwekkende plekken rond de eilanden. Ze bevinden zich in het westelijke deel van Isabela, waar lava bogen vormde in de oceaan. Het is een geweldige plek om enorme mantaroggen, schildpadden, haaien, pinguïns, blauwvoetgenten en zeepaardjes te spotten. De tour bestaat uit een korte wandeling over de lavaformaties, gevolgd door een oogverblindende onderwaterervaring met een groot aantal zeeleven om ontdekt te worden.

In de middag fietsen we naar “De muur van tranen”. Van 1946 tot 1959 werd Isabela door de Ecuadoraanse regering aangewezen als strafkolonie. Gevangenen waren verplicht om een muur te bouwen met enorme blokken lava. Vanwege de zware arbeid en de barre omstandigheden waarin de gevangenen leefden, staat deze site nu bekend als “EL MURO DE LAGRIMAS”. Daarnaast bezoeken we een kleine lavatunnel en een flamingolagune, en dan keren we terug naar het hotel.

DAG 12: TERUG NAAR SANTA CRUZ – CHARLES DARWIN ONDERZOEKSCENTRUM

Vandaag nemen we de speedboot terug naar het eiland Santa Cruz, waar we het CHARLES DARWIN ONDERZOEKSTATION en het interpretatiecentrum zullen bezoeken. Met de hulp van de IUCN / UNESCO, en natuurbeschermers over de hele wereld, werd de Charles Darwin Foundation opgericht onder Belgisch recht in 1959. Sindsdien heeft CDF een belangrijke rol gespeeld bij het stabiliseren van het ecosysteem en het behoud van de natuurlijke wonderen die de eilanden te bieden hebben. Hier hebben we een geweldige kans om deze beroemde plek te zien en te verkennen.

DAG 13: TRANSFER NAAR HUIS OF VOLGENDE BESTEMMING

Transfer naar huis of volgende bestemming.

Is deze rondreis echt iets voor jou? Vraag onze reisagente om persoonlijk advies en stel samen jouw Rondreis Ecuador en Galapagos samen! Neem contact op!

[/cbtab][cbtab title=”Inclusief“]

Ecuador vasteland:

Activiteiten: Wandelen, Trekking, Vogels kijken, Kanovaren, Chocolade maken.

Accommodatie: 3 nachten in een eersteklas hotel in Quito, 1 nacht in een koloniale haciënda, 1 nacht in Papallacta Spa Resort, 2 nachten in Itamandi Amazon Eco Lodge.

Vervoer: privé en comfortabele 4WD of busje, trein, gemotoriseerde kano.

Maaltijden: 4 ontbijten, 3 lunches, 2 diners

Privé gecertificeerde nationale gids en lokale gidsen.

Galapagos:

Vluchten Quito – Galapagos – Quito, transfers van / naar de luchthavens, boot tussen de eilanden en vervoer over de weg.

Accommodatie: 4 nachten in Tourist Class Hotels.

Engels sprekende gecertificeerde lokale gidsen.

Maaltijden: 5 ontbijten, 2 lunches.

Avontuuruitrusting: kajaks, peddels, fietsen, helmen, snorkelspullen

[/cbtab][cbtab title=”Exclusief“]

Reisverzekering verplicht, extra maaltijden, fooien voor gids, extra dranken.

[/cbtab]

[cbtab title=”Prijs“]

Rondreis Ecuador en Galapagos: 13 dagen – 12 nachten – vanaf $ 3.862 p.p minimum 2 pax (deze prijs kan veranderen afhankelijk van uw behoeften, groepsgrootte en voorkeuren)

[/cbtab]

[/cbtabs]

hiking trips south americaDiscount on your tour? Check our montly deals for cheap travel!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *