10 DAGEN ‘HET ECHTE ECUADOR’ RONDREIS

Ontdek de ECHTE ECUADOR-ERVARING terwijl je door de Avenue of Volcanoes in het hoge Andesgebergte reist naar de beste tropische Amazone-bestemmingen en verken het openluchtstadje Baños, de door UNESCO beschermde stad Cuenca en de lokale inheemse markt in Otavalo. Tijdens je reis leer je over alle verschillende lokale stammen en hun culturen. Je ontdekt het […]

Written By sophie

On April 6, 2014
"

Read more

At Andean Journeys you’ll discover the best tours to South-America! Curious?

Ontdek de ECHTE ECUADOR-ERVARING terwijl je door de Avenue of Volcanoes in het hoge Andesgebergte reist naar de beste tropische Amazone-bestemmingen en verken het openluchtstadje Baños, de door UNESCO beschermde stad Cuenca en de lokale inheemse markt in Otavalo. Tijdens je reis leer je over alle verschillende lokale stammen en hun culturen. Je ontdekt het ware Ecuador in al haar diversiteit. Deze rondreis is de perfecte combinatie van culturele ervaringen, het spotten van dieren in het wild, avontuurlijke activiteiten en natuurlijke wonderen die Ecuador tot een van de meest diverse landen op aarde maken. Dit is een voorbeeld reisplan die 100% kan worden aan uw behoeften en voorkeuren. Het is ook mogelijk om uw reis te verlengen met een geweldige cruise of tour naar de Galapagos eilanden. Ontdek de schoonheid van Ecuador!

[cbtabs][cbtab title=”Reisplan“]

DAY 1: QUITO

Tijdens uw aankomstdag staat er standaard niets gepland i.v.m. het tijdsverschil (jetlag) en tijd van aankomst. Je wordt op het vliegveld opgehaald door een van onze reisleiders en op weg naar het hotel is er voldoende tijd om details te bespreken en eventuele vragen over het avontuur te beantwoorden. Afhankelijk van wanneer uw vlucht aankomt, kunt u uw tijd besteden aan het ontspannen of het verkennen van Quito.

Over Quito: Quito staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is de hoofdstad van Ecuador. Het wordt beschouwd als de culturele hoofdstad van Zuid-Amerika en de op een na belangrijkste stad van het oude Inca-rijk. Door de strategische ligging in het midden van de Andes, kun je fantastische dagtochten organiseren zoals: Quito City tour, inclusief trip naar de Equator Line, Mindo Cloud Forest, Cotopaxi Nationaal Park, Quilotoa kratermeer, Otavalo Indian market, Papallacta warm water bronnen, Pululahua-krater en meer.

Ecuatraveling biedt veel opties voor alle soorten reizigers tijdens hun verblijf in Quito en heeft buitenactiviteiten in elke ervaring opgenomen, zoals Cotopaxi-fietsen, Mindo-canopy-kabelbanen en tubing, Papallacta-trekking, Hatu Yacu-raften op de rivier, en meer!

Neem een ​​kijkje in ons menu naar avonturen die wij te bieden hebben en neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in verdere verkenning in en rond Quito.​

DAY 2: MINDO CLOUD REGENWOUD

Verken de diverse natuurlijke landschappen van Ecuador tijdens een privétour naar het Mindo Cloud Regenwoud Reserve vanuit Quito. Bekijk prachtige watervallen en stromende rivieren te midden van het tropische regenwoud en zie unieke soorten vlinders, insecten en vogels. Tijdens uw wandeling, aangepast aan uw comfortniveau, zal uw deskundige gids u informeren over de flora en fauna – van de bemoste bosbodem tot het bladerdak. Dit is perfect voor familie of vrienden om meer te weten te komen over de authenticiteit van Ecuador. Deze reis is ideaal voor outdoorliefhebbers en vogelliefhebbers!

DAY 3: OTAVALO INHEEMSE MARKT

We beginnen onze dag op weg naar de noordelijke Ecuadoriaanse Andes. Onderweg stoppen we bij het uitkijkpunt bij de ingang van de provincie Imbabura, waar we een adembenemend uitzicht krijgen op de Imbabura-vulkaan en het sprankelende San Pablo-meer. Na een rit van 15 minuten komen we aan in Otavalo, waar we de gelegenheid zullen hebben om de lokale mensen uit de omliggende Andes-dorpen te ontmoeten en er tijd door te brengen. Je zult ze hun traditionele jurken zien dragen en ze in hun moedertaal horen spreken. We bezoeken de Otavalo-markt die wordt beschouwd als een van de grootste inheemse markten in Zuid-Amerika. Hier kunt u onderhandelen over lokale ambachten die authentiek zijn voor het gebied. Populaire marktartikelen zijn onder meer Alpaca truien, dekens, handgemaakte souvenirs, hangmatten en sieraden.

DAY 4: PAPALLACTA HETE BRONNEN

We rijden tot 4.000 meter door de westelijke reeks van de Andes op een weg tussen twee nationale reservaten (Antisana en Cayambe Coca), beide gelegen in het hooggelegen Paramo en bekend om zijn korte vegetatie en omdat het de thuisbasis is van een aantal ongelooflijke dieren zoals de brilbeer, het hert, de poema en de Andes condor. Nadat we hebben genoten van het geweldige uitzicht op dit landschap, komen we aan bij de Papallacta hete bronnen, waar we zullen ontspannen en genieten van de vulkanische poelen, die worden omgeven door bergen met kleurrijke bloemen en vogels.

DAY 5: ITAMANDI AMAZONE ECO LODGE

Vroeg in de ochtend dalen we af naar een bochtige weg richting het Amazonebekken, waar je zult zien hoe het landschap en de vegetatie drastisch veranderen als we afdalen van een hoogte van 3000 meter naar 500 meter. Onze eerste stop is bij Guango Lodge, waar we verschillende soorten kolibries in hun natuurlijke habitat zullen observeren. Deze kleine en kleurrijke wezens staan bekend om hun ongelooflijke vermogen om snel met hun vleugels te klappen en om hun felle kleuren. Na een uur rijden, stoppen we bij de Macaw Look-Out vanwaar we het tropische regenwoud “The Amazon” zullen waarderen, naar de krijger die tegen de Spaanse veroveraars vocht tijdens hun expeditie naar deze onbekende plek.

Eenmaal aangekomen bij de Itamandi Eco Lodge hebben we de gelegenheid om de majestueuze Amazone-jungle te verkennen, door enkele nachtwandelingen te plannen, het kleilikken van papegaaien te zien en meer te leren in dit opvangcentra voor dieren in de Amazone.

DAY 6: ITAMANDI AMAZON ECO-LODGE

In de ochtend nemen we een gemotoriseerde kano over de grootste rivier van Ecuador, Napo River, om het gevoel te ervaren om te navigeren op een van de belangrijkste zijrivieren van de Amazone-rivier op weg naar het “Amazonico Rescue Animal Center”. Hier hebben we de mogelijkheid om veel verschillende soorten apen, capibara’s, kaaimannen, ocelotten, toekans, papegaaien en andere dieren te zien die in dit gebied leven. Na ongeveer een uur stappen we weer op de boot om naar het dorp Ahuano te gaan met het doel de vaardigheden te waarderen van de inheemse vrouwen die handgemaakt aardewerk (keramiek) vervaardigen. Dit is het belangrijkste handboek en de bron van inkomsten van dit gebied. We zullen genieten van onze lunch aan de rivier vlak voordat we stroomopwaarts gaan kanoën voor een spannend uurtje ongerept bos op onze weg terug naar Itamndi Eco Lodge. Hier zullen we de middag doorbrengen met ontspannen in de Amazone en genieten van de faciliteiten van deze ongerepte lodge.

Na het diner is er een optionele nachtwandeling in de jungle.

nicky lodge

DAY 7: ROUTE VAN DE WATERVALLEN IN BAÑOS

Op dag zeven gaan we verder naar het zuiden naar Puyo, naar de stad waar we snel de workshop Balsa Carving zullen bekijken. Later stoppen we bij Rio Verde, gelegen in een van de UNESCO-werelderfgoedlocaties, het Sangay National Park. Hier wandelen we naar de op een na hoogste waterval van Ecuador, de Pailon del Diablo. Na een korte rit komen we bij een andere ongelooflijke waterval genaamd The Bride’s Mantle, waar we een kabelbaan nemen die boven de Pastaza-rivier hangt. In de late namiddag zullen we genieten van de warmwaterbronnen in de stad Baños, gelegen aan de voet van de Tungurahua-vulkaan, die actief is sinds 1999.

Baños tour

DAY 8: HOOGSTE VULKAAN IN ECUADOR EN VICUÑAS

We vertrekken vroeg in de ochtend, aangezien we naar de Chimborazo-vulkaan gaan die 6310 meter boven zeeniveau ligt. Het is de hoogste vulkaan van Ecuador en het verste punt van het middelpunt van de aarde ter wereld. We zullen wandelen tot we op 5000 meter komen waar de gletsjer begint. Dit reservaat staat erg bekend om de wilde vicuña’s en alpaca’s die er leven.

DAY 9: DEVIL’S NOSE (TREINRIT) EN INGAPIRCA RUÏNES  

We gaan vroeg in de ochtend naar Alausí, een klein stadje waar we het treinstation kunnen vinden. We stappen in de trein voor het meest opwindende stuk van de treinroute: de afdaling van Alausí naar Sibambe door de ravijnen van de neus van de duivel. Deze afdaling is mogelijk dankzij een reeks zigzaglijnen langs de steile berghelling.

Het is het enige stuk van de Trans-Andes-spoorweg die in het verleden de kust met de Andes (Guayaquil-Quito) verbond.

Daarna bezoeken we het belangrijkste archeologische Cañari-Inca-complex van Ecuador: INGAPIRCA, wat “Muur van de Inca” betekent. Het complex heeft patio’s, terrassen, tempels en een ‘kasteel’. We zullen het Site Museum kunnen bezoeken en het stenen fort kunnen bewonderen met verschillende drempels en stenen muren die perfect op elkaar aansluiten, zonder dat er een soort mortel tussen zit.

DAY 10: CUENCA STADSTOUR

In de ochtend zullen we genieten van een stadstour waarbij we de belangrijkste gebouwen en opmerkelijke plekken in Cuenca bezoeken, zoals Calderon Square, de nieuwe kathedraal, El Barranco en El Turi. In de middag bezoeken we de beroemde fabriek waar die hoeden uit Panama ook daadwerkelijk worden gemaakt! We zullen het hele proces van het maken van Panama-hoeden zien en hebben de mogelijkheid om ze in hun oorspronkelijke fabriek te kopen. (B)

– Vlucht terug naar Quito – Aankomst Quito. Je kunt vervolgens nog verder reizen of de vlucht terug naar Nederland maken.

cuenca-ecuador-rondreis

[/cbtab][cbtab title=”Inclusief“]

Activiteiten: Wandelen, Trekking, Vogels kijken, Kanovaren, Chocolade maken.

Accommodaties: 2 nachten in eersteklas hotel in Quito, 2 nachten in koloniale haciënda’s, 1 nacht in Papallacta Spa Resort, 2 nachten in Itamandi Amazon Eco-lodge, 1 nacht in toeristenklasse hotel in Baños, 1 nacht in toeristenklasse hotel in Cuenca.

Vervoer: privé en comfortabele 4WD of busje, trein, gemotoriseerde kano.

Maaltijden: 9 ontbijten, 1 lunch, 2 diners.

Privé gecertificeerde nationale gids en lokale gidsen.

[/cbtab][cbtab title=”Exclusief“]

Internationale vluchten, reisverzekering verplicht, extra maaltijden, fooien voor gids, extra dranken.

[/cbtab]

[cbtab title=”Prijs“]

10 dagen – 9 nachten – vanaf $1.850 p.p minimum 2 personen (deze prijs kan veranderen afhankelijk van uw behoeften, grootte van de groep en vereisten)

[/cbtab][/cbtabs]

hiking trips south americaDiscount on your tour? Check our montly deals for cheap travel!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *