Wat je wel en niet moet doen als je naar Ecuador komt

Written By sophie

On July 3, 2020
"

Read more

At Andean Journeys you’ll discover the best tours to South-America! Curious?

Wat je wel en niet moet doen in Ecuador

Ga je binnenkort op reis naar Ecuador? Of ben je nieuwschierig? Ga dan goed voorbereidt op reis. Een nieuw land, nieuwe cultuur, en andere taal, alles is nieuw en anders. Lees wat je wel en niet moet doen in Ecuador, dan zul je de leukste reis hebben!

wttc-safe-travels-stamp-ecuador

Wat je wel moet doen in Ecuador:

Hoffelijk zijn, net als Ecuadoraanse burgers. Je moet de mensen gedag zeggen die aanwezig zijn op de plaats waar je binnenkomt. Zo maak je gemakkelijk contact met een bevolking die je graag adviseert.

Zorg goed voor je spullen! Op markten en in de bus (vooral ‘s nachts) laat je je spullen niet onbeheerd achter. Houd je koffers altijd bij je. En is het erg druk op straat? Draag je rugzak op je borst. Er zijn veel zakkenrollers en ze zijn sluw.

De juiste prijs bieden voor elke aankoop of verleende dienst. Het is een kans om genereus te zijn tegen lage kosten.

Respecteer het milieu, maak geen lawaai in natuurgebieden en parken en gooi je afval niet op de grond.

Neem altijd cash geld mee. Het kan gebeuren dat u kilometers ver gaat zonder een geldautomaat te passeren (vooral op de Galapagos), dus wees voorzichtig en plan vooruit.

Probeer in het Spaans te communiceren, ook al zijn het maar een paar woorden. Ook al wordt Engels steeds meer verspreid, het is een vorm van beleefdheid en de beste manier om te laten zien dat je je best doet.

Neem kleding mee voor alle seizoenen. Hoewel het aan de kust erg heet kan zijn en vochtig in de Amazone, kan het in de Andes erg koud zijn. Merk op dat Quito de op één na hoogste hoofdstad ter wereld is.

Aarzel niet om de weg te vragen. De Ecuadorianen wijzen je er graag op en leggen het je uit.

Wat je niet moet doen:

Kraanwater drinken. Geef de voorkeur aan flessen water: flessen bronwater of gezuiverd water zijn direct beschikbaar.

Lokale mensen fotograferen. Je zult ze vaak zien weigeren om op de foto te gaan of hun gezicht verbergen als je probeert een foto van ze te maken. Als je echt een foto van een persoon wilt maken, vraag het haar dan vooraf met een grote glimlach; hopelijk accepteert deze persoon.

Alleen op onbekende paden lopen. Neem een gids mee, je zult zeker meer zien en veilig zijn. Je zult zien dat sommige gebieden dit nodig hebben.

Bloemen of planten plukken op de Amazone- en Galapagos-eilanden. Aan de ene kant riskeer je onaangename verrassingen (insecten, giftige planten), maar het is voornamelijk verboden! Vergeet niet dat de meeste soorten beschermd zijn.

Met extra zekerheid op reis

Als je naar Ecuador wilt reizen, aarzel dan niet om je te wenden tot Ecuatraveling, die je graag en professioneel zal helpen! Neem direct contact op!

TripAdvisor reviews

Neem contact op

hiking trips south americaDiscount on your tour? Check our montly deals for cheap travel!

0 Comments