Reistips Ecuador: wat je moet weten?

Written By sophie

On May 13, 2020
"

Read more

At Andean Journeys you’ll discover the best tours to South-America! Curious?

Reistips Ecuador: wat je moet weten?

Goed voorbereidt op weg met onze reistips voor Ecuador!

Ecuador ligt tussen Colombia en Peru aan de Pacifische kant van Zuid-Amerika. Rondreizen door Ecuador is een prachtige ervaring. Het eten is ongelooflijk, er zijn veel bergen en de mensen zijn buitengewoon aardig. Liefhebbers van avontuur zullen dol zijn op het verkennen van de Ecuadoraanse Amazone of het beklimmen van een van de vele vulkanen van het land, terwijl andere reizigers kunnen genieten van de zon van de kust tussen twee surflessen door.

 

 

Wat moet je meenemen?

Als je van plan bent het land te verkennen zul je voor vier seizoenen in moeten pakken, omdat je de meeste waarschijnlijk op één dag zult tegenkomen. Ecuador staat bekend als een van de meest diverse klimaten: Het kan ‘s ochtends winter aanvoelen, ‘s middags zomer en’ s nachts winter.

1. Zonnebrandcrème: Ecuador ligt dicht bij de evenaar, wat betekent dat u verbrandt door de zon als u niet regelmatig SPF 50-zonnebrandcrème opnieuw aanbrengt. Er is gewoon meer direct zonlicht op de evenaar. Het maakt niet uit of het koud of bewolkt is, je moet zonnebrandcrème opdoen. In de apotheek daar in Ecuador kun je zonnebrandcrème factor 100 vinden, perfect om te wandelen.

2. Muggenspray: je hebt overal in Ecuador een muggenspray nodig, vooral aan de kust en in de Amazone. Waar je ook bent in Ecuador, je zou kunnen reizen naar een waterval of wandeling in de Andes, en daar zullen muggen zijn.

3. Badpak: als je naar het strand of de warmwaterbronnen gaat, is dit een gegeven. Maar zelfs als je landinwaarts gaat en in een koelere maand, zal iedereen je uitdagen om in echt koude watervallen/meren in Ecuador te springen. En als je iets doet waarvoor een wetsuit nodig is (canyoning, snorkelen, enz.), wil je je bikini eronder.

4. Lagen: Ecuador heeft ander weer tussen de kust, het regenwoud en de bergen. Dus als je door het land gaat, wil je voorbereid zijn op verschillende temperaturen. We raden aan om veel lagen in te pakken! Zelfs binnen alleen de bergen. Als je naar de kust gaat, is het weer stabieler.

Extra reistip: in Ecuador wordt alpacawol gemaakt. Als je dus liever niet te veel meeneemt, kun je kleding van alpacawol vinden voor zeer redelijke prijzen. Alpacawol is erg licht en erg warm! Dus voel je vrij om licht in te pakken en jezelf te trakteren op nieuwe kleren als je in Ecuador aankomt.

Wanneer kun je Ecuador het beste bezoeken?

Ecuador heeft technisch gezien maar twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Maar Ecuador heeft zulke verschillende hoogtes, het hangt er echt van af waar/wanneer je het bezoekt.

Januari tot mei is de koelste, natste tijd van het jaar voor het grootste deel van het land. Navigeren door de Amazone kan in deze tijd moeilijk zijn vanwege wegafsluitingen en overstromingen. De temperaturen langs de kust zijn milder en het is eigenlijk best aangenaam op de Galapagos omdat het oceaanwater kalm en warm is.

Juni tot eind september is erg droog en je zult ook enkele van de warmste temperaturen in Ecuador ervaren. Dit is het hoogseizoen, dus je kunt hogere prijzen verwachten voor vluchten en accommodaties. De temperaturen aan de kust zijn zo hoog als 77 ° F (25 ° C), terwijl in Quito het dagelijkse gemiddelde rond de 70 ° F (21 ° C) ligt.

Oktober tot eind december is weer een drukke tijd in Ecuador, en vooral op de Galapagos-eilanden.

 

 

Wat is de valuta in Ecuador?

De Ecuadoraanse munteenheid is de Amerikaanse dollar. Soms kunt u bij ATM geen grote bedragen opnemen, dus het kan zijn dat u drie keer $100 moet opnemen in plaats van een keer $ 300. Niet zo grappig als je bovenop elke interactie kosten betaalt. Houd er rekening mee dat sommige kleinere steden/dorpen ook geen geldautomaten/banken zullen hebben, vooral aan de kust.

 

 

Wat te zien in Ecuador?

Er zijn activiteiten voor elke reiziger in Ecuador. U kunt aan de kust surfen, de basiliek del Voto Nacional in Quito bezoeken, raften in Tena, canyoning in Baños, vulkanen beklimmen in Pichincha, de prachtige stad Cuenca bezoeken, walvissen spotten in Puerto Lopez, duiken in de Galapagos , verken het Amazone-regenwoud…

Hoe reis je het beste binnen Ecuador?

Openbaar vervoer – Bus is de meest gebruikelijke, efficiënte manier om door Ecuadoraanse steden te reizen. Een lokaal buskaartje kost meestal ongeveer $ 0,25 USD. Bushaltes zijn er eigenlijk alleen in Quito – buiten de stad hoef je er meestal maar één te markeren en je halte aan te vragen wanneer die zich voordoet.

Er zijn honderden busmaatschappijen! Velen van hen nemen je mee langs de gebruikelijke backpackroutes, maar ook naar meer afgelegen gebieden. Langeafstandsbussen kosten doorgaans $1-2 USD per uur. Voor langere reizen, zoals de rit van 10 uur van Quito naar Guayaquil, verwacht je ongeveer $ 10 USD te betalen voor een enkeltje. Een bus van Quito naar Bogota, Colombia kost ongeveer $ 40 USD. Van Quito tot Lima, Peru kost ongeveer $ 30 USD. Je kunt gewoon op het busstation verschijnen om je ticket te halen,

Taxi’s zijn zeer betaalbaar, maar ze hebben alleen een meter in Quito. Een korte taxirit kost niet veel meer dan $ 5 USD. Anders moet u met de chauffeur onderhandelen over de vergoeding. Wees niet bang om te onderhandelen! In landelijke gebieden kan een taxi eigenlijk gewoon een pick-up truck zijn.

Trein – Het spoorwegsysteem van Ecuador is niet de beste manier om door het land te reizen, hoewel er dagtochten zijn langs routes die speciaal zijn ontworpen voor toeristen. De route van Alausi langs La Nariz del Diablo (De Duivelsneus) is een van de meest populaire, dankzij de angstaanjagende steile afdaling.

Vliegen – Vliegen binnen Ecuador is betaalbaar, waarbij de meeste bestemmingen worden bediend vanuit Quito of Guayaquil. De luchtvaartmaatschappijen van Ecuador zijn: Avianca /Emetebe (luchtvaartmaatschappij in Galápagos) /LATAM /TAME

Vluchten van Quito naar Guayaquil kosten slechts $ 45 USD! TAME brengt je ook naar enkele kleinere Ecuadoraanse bestemmingen, zoals Quito naar Loja voor $ 85 USD. Vliegen naar de Galapagos-eilanden is natuurlijk de meest praktische manier om er te komen, maar goedkoop is het zeker niet. Een enkele reis van Quito naar Baltra (de drukste luchthaven) begint vanaf ongeveer $ 215 USD. Guayaquil naar Baltra is ongeveer hetzelfde.

 

 


Budget reistips voor Ecuador
:

Ecuador is een van de meest budgetvriendelijke landen van Zuid-Amerika.

1. Voedsel: het is vrij goedkoop en echt goed. Maaltijden kosten doorgaans tussen de $ 3-5 USD voor lokale gerechten. Je kunt eetstalletjes op straat vinden voor ongeveer $ 1-2 USD. Maaltijden in westerse stijl kosten ongeveer $ 10-12 USD. Als je boodschappen wilt doen, moet je naar de lokale markt. Inderdaad, het kopen van 20 bananen en een kilo appels komt neer op minder dan $ 3 USD! Je kunt maaltijden vinden voor slechts een paar dollar, waardoor dit de beste manier is om goedkoop te eten in het land!

2. Last Minute Tours: Galapagos Island cruises zijn duur. Door uw tour in Quito last minute te boeken, kunt u tot 40% besparen op de kosten van de reis. Je kunt er ook gewoon naartoe vliegen en kijken wat er in de buurt is! Als je flexibel bent wanneer je gaat en kunt wachten tot er een plek vrijkomt, is dit de goedkoopste optie.

3. Waterfles: Een waterfles met een luchtreiniger is een van de handigste reisttips in Ecuador, omdat je het kraanwater niet kunt drinken. Het hebben van een waterfles bespaart u wat geld en duizenden plastic flessen.

 

 

Veiligheidstips:

Ecuador is over het algemeen een heel veilig land. Het heeft zijn problemen zoals overal, dus voor wat betreft reistips voor Ecuador, volg dezelfde richtlijnen als waar dan ook. U kunt ons artikel raadplegen voor meer informatie: https://www.ecuatraveling.com/is-ecuador-safe-to-visit/

Voor meer veiligheid en gerelateerde reistips voor Ecuador, neem contact op met een reisagente.

 

 

Gezondheidstips:

Een groot deel van Ecuador ligt op grote hoogte, inclusief Quito, dat op ongeveer 2.800 meter ligt. Aangezien de meeste toeristen naar Quito vliegen, kan dit ervoor zorgen dat u zich de eerste paar dagen van uw vakantie niet goed voelt. We raden je aan te wachten voordat je gaat wandelen op grote hoogte of een van de vulkanen beklimt totdat je de tijd hebt gehad om te acclimatiseren. Je moet ook goed gehydrateerd blijven en alcohol vermijden, wat de symptomen veel erger maakt.

Zeeziekte is een reële mogelijkheid tijdens Galapagos cruises. December tot mei brengen doorgaans rustigere zeeën met zich mee, maar je bent nog steeds in het open water – dus neem medicijnen mee.

Shirts met lange mouwen en lange broeken in de jungle en gebruik insectenwerend middel. De regenwouden en mangroven aan de kust zijn veel slechter dan de Amazone voor muggenbeten. Indien nodig moeten muskietennetten worden verstrekt.

Vergeet niet dat het tijdens het reizen naar het buitenland erg belangrijk is om een ​​reisverzekering af te sluiten. Is het niet belangrijk om beschermd te zijn tegen onverwachte annuleringen en plotselinge gezondheidsproblemen? Wij raden Seven Corners aan! Seven Corners Insurance helpt al meer dan 25 jaar reizigers 24/7 en heeft mensen over de hele wereld geholpen.

Deze kun je hier bekijken:  Travel Insurance.

Voor nog meer reistips in Ecuador, bekijk onze blog of neem contact op met ons team!

TripAdvisor reviews

Neem contact op

hiking trips south americaDiscount on your tour? Check our montly deals for cheap travel!

0 Comments